Droompsychologie uitleg

Droompsychologie is ontzettend interessant en wordt vandaag de dag helaas nog te vaak afgedaan als zweefmolerij, terwijl de werking ervan eigenlijk heel logisch is.

Alles wat we overdag ervaren wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn. Niet alleen de dingen die we lezen, zien, horen, proeven, ruiken, maar ook onze onzekerheden, angsten, twijfels, plannen en wensen.

Wanneer we slapen worden alle nieuwe indrukken die we overdag hebben opgedaan vermengd met de scala aan informatie die al in ons onderbewustzijn zat opgeslagen. 

Tijdens onze slaap, wanneer ons onderbewustzijn in rust is, komt bij wijze van verwerkingsproces via het onderbewustzijn naar boven. Dit zijn onze dromen.

Onze dromen bestaan dus eigenlijk uit nieuw opgedane indrukken, vermengd met onze eigen hoop en vrees en een scala aan herinneringen van onze kindertijd tot nu.

Dat is de reden waarom onze dromen aanwijzingen bevatten over wat ons bewust en onbewust bezig houdt. 

Een persoonlijke droomanalyse is daarom een zeer goede manier om uzelf middels droompsychologie een spiegel voor te houden om erachter te komen waarom u droomt wat u droomt en vooral: welke boodschap u hier voor uzelf kunt uithalen.

Wilt u weten hoe ons brein werkt en wat we al dan niet registreren als we slapen? Klikt u dan >HIER voor de leukste vragen over slapen en dromen.

Een handige hulp bij het verklaren van uw eigen dromen is het boek: 10.000 dromen verklaard.

 

Psyche Blog >HOME.

nl_NLNederlands