Afslanken zonder dieet, tip van de week 29: Zuivelproducten
Afslanken zonder dieet, tip van de week 29: Zuivelproducten. Zuivelproducten bevatten naast vitamine A, D, B6, B12, eiwit, fosfor, magnesium en zink ook veel calcium. Calcium is zeer belangrijk voor ons lichaam omdat het bijdraagt aan de versteviging van onze botten en het gebit en… aan de vetverbranding!
Ons lichaam maakt zelf geen Calcium aan dus is het van groot belang dat wij dit zelf aanvullen. Twee bekers melk per dag is voldoende om de hoeveelheid benodigde Calcium op peil te houden.
Houd je niet van melk, dan kun je ook denken aan karnemelk, magere melk, kwark of magere yoghurt. Krijg je dit echt niet weg, maak dan van cacaopoeder, magere yoghurt en amandelmelk een chocolade smoothie of maak een zuivel/fruit smoothie.
Kies liever niet voor volle melkproducten. Deze bevatten veel verzadigd vet. Mager is beter. Amandelmelk en kokosmelk zijn ook fijn om in een smoothie te verwerken maar bevatten geen Calcium!
Kies twee keer per dag als tussendoortje voor (magere) zuivel. Op deze manier ‘snoep’ je verstandig.
Calcium zit ook in kaas, maar dit bevat veel meer zout en vet. Het is dus niet verstandig om je ADH Calcium uit het eten van (veel) kaas te halen. Wanneer je je dagelijkse hoeveelheid zuivel aanvult met kaas, kies dan in elk geval voor magere kaassoorten.
Vitamine D bevordert de opname van Calcium in het bloed, dus zorg dat je hier ook voldoende van binnen krijgt. Vitamine D vind je in vette vissoorten, bak/braadproducten, halvarine, margarine en zonlicht!
Voor de variatie leng ik zelf zo nu en dan karnemelk of sojamelk aan met spa-rood. Op deze manier maak je de zuivel meer sprankelend.
Meer inspiratie nodig?
For fine smoothie recipe books, click on the link below:
This week you may also weigh yourself! Click >HERE for handy weighing and measuring tips.
The above text previously appeared in the Balance book. The book is now sold out, but may still be available to order second-hand via the link below.
Slimming blog >HOME