Uit eten tijdens het afvallen doe je zo! Tip van de week 6
Uit eten tijdens het afvallen doe je zo!
Ga je lekker uit eten, eet dan de dag ervoor dat je iets minder eet dan normaal en zorg de dag erna voor extra lichaamsbeweging om je ‘uitspatting’ weer een klein beetje te compenseren. Nog beter is het etentje te plannen op je wekelijkse junkdag.
Ga je vaker uit eten, bijvoorbeeld omdat je werk dit met zich meebrengt, wordt het al wat lastiger om één en ander binnen de perken te houden.
Toch hoeft het ook dan niet al te veel problemen op te leveren. Uit eten tijdens het afvallen doe je zo:
- Drink geen alcohol bij de maaltijden, maar hou het bij mineraalwater of light frisdrank. Cassis light of druivensap is bijvoorbeeld een aardig alternatief voor rode wijn. Dubbelfriss witte druif voor witte.
- Kies voor vis of gevogelte.
- Neem iets dat geroosterd , gekookt, gestoomd, gepocheerd of gegrild is in plaats van gefrituurd , gebakken of gegratineerd.
- Eet langzaam, luister naar je lichaam wanneer je voldoende hebt gegeten. Ook al is je bord nog niet leeg, wanneer je verzadigd bent ben je verzadigd. Of wat de meeste mensen zeggen: vol is vol.
- Laat de sauzen achterwege of bestel deze apart zodat je zelf kunt doseren.
- Eet meer groenten of salade dan patat of gebakken aardappelen of bestel een gepofte aardappel (zonder room)
- Kies voor heldere soepen in plaats van gebonden soepen.
- Kies een voorgerecht en neem dit als hoofdgerecht. Sommige restaurants hebben zelfs een balans-kaart! Hierop zijn de porties van de hoofdgerechten aangepast.
- Salades en groenten zonder dressing kun je onbeperkt ‘veilig’ eten.
- Indien mogelijk, neem (verse) vruchten (niet op siroop!) als dessert in plaats van ijs. Of kies vruchten ijs. Of bestel koffie of nog beter een glas verse muntthee.
- Neem liever geen roomijs/chocola/ slagroom.
The above text previously appeared in the Balance book. The book is now sold out, but may still be available to order second-hand via the link below.
Slimming blog >HOME