Kookhoroscoop
Ben jij een ware keukenprinses die het liefst de meest ingewikkelde recepten uitprobeert en je hand niet omdraait voor een zes gangen menu of ben je meer van het gemak en is elke minuut dat je in de keuken staat er één te veel? Welk gerecht past bij jouw kookstijl? En je lekkere trek?
Eerder verschenen in VROUW Glossy.
Ram
Hoewel je geen zin hebt om al te lang in de keuken te staan, wil je natuurlijk wel lekker eten. Natuurlijk mag het ook best een beetje pittig zijn. Roerbakschotels met verse groenten, kip of tofu (én sambal!) zijn ideaal. Maak voor de lekkere trek tussendoor eens worteltaart of carrot cupcakes, bereid met amandelmeel en gevuld met walnoot en honing.
Stier
Gezond eten vind je belangrijk, maar het moet natuurlijk wel ergens naar smaken. Belangrijk is dus dat het weinig calorieën bevat maar toch de zoete trek stilt. Wat dacht je van een quiche met witlof, magere ham en cheddar cheese? Voor tussendoor: een verse smoothie bereid met peer of vers rood fruit en Griekse yoghurt.
Tweelingen
Keuzestress! Wat gaan we eten? Je bent niet alleen fysiek enorm druk, ook mentaal ben je met van alles tegelijk bezig. Ga dus voor een gerecht dat je energie geeft én goed is voor je brein. Een heerlijk gekruide omelet of scrambled eggs met zalm en spinazie is voor jou een prima keuze. Neem als tussendoortje een (zelfgemaakte) proteïnebar.
Kreeft
Aangezien je emoties soms alle kanten op gaan, eet je graag iets waar je blij van wordt. Na het eten van een fijne Italiaanse pasta met verse groenten, kip en een heerlijke home made saus ben je helemaal voldaan. Of wat dacht je van cheesy nacho’s met gehakt uit de oven? En heb je al eens vet-en suikervrije brownies gemaakt?
Leeuw
Jij gaat voor originaliteit. Met het oog op je temperamentvolle karakter, ga je voor iets dat naast verrassend, ook nog goed is voor je hart. Japanse Shashuaka met gerookte makreel voldoet aan alle wensen. Lekkere trek? Maak een super anti oxidant bowl van blauwe bessen, frambozen, magere kwark, verse jus d’orange en honing!
Maagd
Kies – gezien je gevoelige darmen – voor niet al te pittige, vezelrijke producten. Kook zilvervliesrijst in bouillon en bak deze op in een mengsel van olie, knoflook, ui, gember en laos. Omscheppen met ketjap tot het bruin is. Komkommersalade, mild gekruide kipsaté en een eitje erbij; smullen maar! Trek in een snack? Warme appel met walnoten en een beetje kaneel!
Weegschaal
Jouw eten moet niet alleen perfect smaken, het moet er ook nog mooi uitzien! Rosbief uit de oven met prei, venkel en bospeen kun je opdienen als een schilderij op een bord. Die heerlijke geur in combinatie met de kleurenpracht! Als ‘vier uurtje’ neem je een simpel doch smakelijk bereid courgettesoepje met room en een vleugje munt.
Schorpioen
Als mysterieuze, verleidelijke Schorpioen ga jij natuurlijk voor de good old asperge; een gezond afrodisiacum. Maak ze eens anders dan anders met kaas tortellini en zalm. Een schepje crème fraîche er doorheen en een gepocheerd eitje er bovenop maken het gerecht helemaal af. Als tussendoortje ga jij voor een verantwoord chocolate chip havermoutkoekje.
Boogschutter
De wat meer exotische gerechten zijn zeker aan jou besteed. Iets wat jou ongetwijfeld goed zal smaken is Thaise basilicumkip met soja-oestersaus, of anders wel een Vietnamese Pho. Of wat dacht je van Spaanse gamba’s in knoflook en patatas bravas met aioli? Een vegetarische wrap met paprika fêtaspread en gegrilde groenten is een verrukkelijk tussendoortje.
Steenbok
Lekker eten en niet te ingewikkeld graag. Typisch Steenbok! Ook in de keuken houd je het ‘t liefst praktisch en overzichtelijk. Een lekkere moot gerookte zalm met dille-roomsaus, gebakken krieltjes uit de oven en verse sperziebonen gaan erin als koek. Als tussendoortje zijn balsamico champignons op (koolhydraatarm) toast je favoriet. Verantwoord en niet te versmaden!
Waterman
Je kookt volgens de laatste trends en het liefst verzin je zelf ter plekke nieuwe gerechten. Neem twee wortel tortillia’s en vul deze met avocado, ei, tomaat, geraspte peen en een pukje ijsbergsla. Snack met zelfgemaakte tonijnsalade op een plakje frisse komkommer of maak eens courgetterolletjes met romige pestovulling en pijnboompitjes.
Vissen
Een fijne variant op jouw zo geliefde broodje shoarma is: de shoarma-quiche! Bak de shoarma in olie met ui, champignons en prei en leg dit op het bladerdeeg op de bodem van de springvorm. Mix eieren, melk, crème fraîche en geraspte kaas en giet dit eroverheen. 45 minuten in de oven. Snacken doe je met carpaccio wraps met parmezaan en rucola.
Online horoscopen >HOME.